szafran
|
|
« : Czerwiec 16, 2010, 10:11:38 » |
|
Pani Izo Nie musze chudnąć, ale nie chcę też przytyć Chce utrzymać wagę .Ale czy jest dieta pozwalajaca na objadanie się przez cały sezon owocami własnej produkci, ale przeróżnymi? Czy moża utrzymać wagę na jednakowym poziomie obżerajac się owocami różnymi : truskawki , jagody kamczackie , borówki , wszelkiego rodzaju śliwy , wisnie i czeresnie, jabłka i gruszki , winogrona , brzoskwinie, morele . Oczywiscie bez dodatku smietanki i cukru . Mogę zrezygnowac na ten okres z cywilizowanego jedzenia , tylko do tych owoców dołożyc siemię lniane i orzechy? Nie spotkałem takiej diety , ale może ona istnieje??Jestem dość aktywny ruchowo! Moge jeszcze tej aktywności dołożyć....
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 10:14:59 wysłane przez szafran »
|
|
|
|
|
Iza Czajka
|
|
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2010, 15:00:08 » |
|
Niech Pan spróbuje. Będzie to taka dieta oczyszczająca i rewitalizująca. Mam tylko nadzieję , że owoce będą bez dodatku cukru. Dołożyłabym do tego trochę twarogu, serwatki, mleka ukwaszonego i błonnika np Colon C. Ograniczy on ewentualne wahania poziomu cukru we krwi i ograniczy apetyt, który lubi być duży na takim menu. Orzechami bym tego nie paprała bo mogą być o tej porze roku trochę zjełczałe. Jeśli siemię lniane to naturalne (z tłuszczem), po prostu mielone za każdym razem. Z aktywnością nie przesadzać.Powinna być taka jak zawsze, chyba, że waga pójdzie w górę. Chociaż nie przypuszczam Smacznego!
|
|
|
|
|
|
|
szafran
|
|
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 17, 2010, 06:49:37 » |
|
Bardzo dziekuję. Jasne , białko dołożyć .To na zmianę, jeszcze warzywne sałatki z twarogiem albo białkiem jajek!
|
|
|
|
|
|
|
craze.zbig
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 17, 2010, 09:35:37 » |
|
Taka ilość węglowodanów plus białko! To i sportowcy mogliby tak spróbować?
|
|
|
|
|
|
|
|
iron.ja.g
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 19, 2010, 15:28:59 » |
|
Buahh, wszyscy wiedzą jak paść brzuchy, ale kto tak robi? Nawet kadra pewnie tylko na zgrupowniach stosuje te zalecenia! W domu? Piwo , cola i babeczki A siano leci
|
|
|
|
|
|
|
manhunter
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 20, 2010, 20:27:09 » |
|
nie ma chudnięcia bez wysiłku,wiem o tym z własnego doświadczenia.sama dieta nic nie daje. i nie ma tycia bez żarcia(pomijam choroby). owoce można żreć dowoli ale przed południem i bez innych posiłków(tłuszc+ białko),bezkarnie
|
|
|
|
|
|
|
|
r.wilga
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 22, 2010, 17:52:19 » |
|
Jedyna nadzieja w bezkalorycznych atrapach pożywienia - smakiem , zapachem i konsystencją zbliżonych do naturalnej żywności.Pewnie przyjdzie taki czas, że będzie się chodziło do bezkalorycznej restauracji W tym widzę przyszłość. To zadowoli smakoszy i producentów takich namiastek.
|
|
|
|
|
|
|
manhunter
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 24, 2010, 19:47:44 » |
|
Szafran nie szachruj,jak mówię to wiem. Wysiłek submaksymalny godz.6,30 do 8 i możesz zeżreć eat to the beat,fruits a lot of quantities and qualities.That's the way it is..... Wysiłek submaksymalny 2x30 min/doba hamuje cukrzycę i >HDL poza tym. Ten rodzaj i czas trwania wysiłku powoduje mikrourazy bł.komórkowej komórek mięsni(ruptura) i w ten sposób gkukoza wnika do k.mięśni swobodnie.Dla mnie to jest tęno 150-160min./2x20min/24h. Przy tak dawkowanym wysiłku podwyższony metabolizm utrzymuje sie do 36 godzin po ostatnim treningu. Chudniesz a nic nie robisz,po prostu.
|
|
|
|
|
|
|
a.sagad
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 24, 2010, 20:23:24 » |
|
Eeeeeeeeeeeeeee, ruptura membranae cellulae ?? I swobodny przepływ glukozy z powodu uszkodzeń?? A nie skurcze, otwieranie się nowych kapilar, skrócenie drogi dyfuzji??
|
|
|
|
|
|
|
manhunter
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 24, 2010, 20:59:53 » |
|
Ruptura for sure,other way is not so important
|
|
|
|
|
|
|
a.sagad
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Lipiec 24, 2010, 21:06:59 » |
|
I don't understand.
|
|
|
|
|
|
|
manhunter
|
|
« Odpowiedz #13 : Lipiec 24, 2010, 21:09:59 » |
|
W mechaniźmie wolnej dyfuzjii glukoza wchodzi ,bez insuliny i innych, głównie w dziury w bł.komórkowej spowodowane mikrourazami(odwracalne >48h).To główny mechanizm wynikający z sub- i max- wysiłku. That's the way it is my friend.
|
|
|
|
|
|
|
whisper54
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #14 : Lipiec 25, 2010, 21:45:09 » |
|
How to search for truth? I am a little embarrassed!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|