CK.One
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #45 : Kwiecień 20, 2011, 09:19:55 » |
|
No dobra. Dzięki naszej forumowej koleżance poznałem tresć obu rozporządzeń. Mówi się w nich o certyfikatch wprowadzających do specjalizacji. Pytanie czy certyfikat PTMS można potraktować jako certyfikat wprowadzający. Należy to pytanie zadać konsultantowi krajowemu. A swoją drogą na stronie ptmsu jest ogłoszenie o kursach ABC do certyfikatów podstawowych które odbędą się w maju.
|
|
|
|
|
|
|
riki.1978
|
|
« Odpowiedz #46 : Maj 20, 2011, 14:32:49 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2011, 14:41:10 wysłane przez riki.1978 »
|
|
|
|
|
gag.power
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #47 : Maj 23, 2011, 12:30:15 » |
|
Jak w końcu jest ? Mój sportowy doktorek mówi że nie może , bo jestem za stary i mam 25 lat. Wysyła mnie na badania 120 kilometrów dalej ! Ktoś tu rżnie głupa? Nie wierzę , że minister zdrowia wali takie babole! Może to ten cały zarząd medycyny sportowej ? Z zawiści , czy jak
|
|
|
|
|
|
|
riki.1978
|
|
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 01, 2011, 09:16:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
komisarz42
|
|
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 05, 2011, 09:34:01 » |
|
Czy ktoś rozumie te przepisy? Piłkarzy badam niezależnie od wieku. Co do innych mam pewne wątpliwości!
|
|
|
|
|
|
|
rob.adamski
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 05, 2011, 10:58:56 » |
|
Panowie doktorzy czy was poje...o ? Dlaczego piłkarzy badacie niezależnie od wieku a mnie nie chcą teraz nigdzie zbadać chociaż przedtem nie było tego problemu. Odsyłają do specjalisty medycyny sportowej. A gdzie są ci specjaliści? Uprawiam jeździectwo, powożenie. Czy piłka nożna to bezpieczniejszy sport? Czegoś tu nie potrafię zrozumieć! Może mi to ktoś wyjaśnić?
|
|
|
|
|
|
|
barca.jw5
|
|
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 05, 2011, 15:05:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
biat.power
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 05, 2011, 16:22:06 » |
|
Widzę,że takie problemy z badaniem ma wielu. Do tej pory nie było problemu. Teraz ci sami lekarze odmawiają badania . Mówią ,że już nie mają uprawnień. Jak to możliwe że mieli wcześniej a teraz nie mają . Mało tego otrzymałem propozycję , aby jechać na badania do Warszawy , bo tam będę miał badania za darmo. A to już czysta kpina! Jak za darmo? A dojazd? 600 km? A jak nie zbadają w ciągu jednego dnia to jeszcze opłata za hotel. Muszę jeszcze pracować na utrzymanie rodziny. A gdzie treningi i dni przeznaczone na zawody? Jakie za darmo? Na miejscu taniej wychodziło gdy badałem się płacąc. Czy ktoś tu upadł mocno na głowę ?
|
|
|
|
|
|
|
rem.bal7
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 06, 2011, 14:51:11 » |
|
To jak w końcu jest ? Mogą badać starszych sportowców czy nie? Kto robi kogo w balona?
|
|
|
|
|
|
|
marjark
|
|
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 07, 2011, 11:30:36 » |
|
To nie lekarze z certyfikatami są winni powstałemu bałaganowi. W pierwotnej wersji weszły w życie certyfikaty zaawansowane , które miały być pomostem do uzyskania umiejętności. Zostały utworzone więc w dobrej wierze w celu zapewnienia opieki lekarskiej sportowcom . I jak zwykle w życiu ktoś strasznie namieszał ! Wprowadzenie umiejętności opóźnia się... Certyfikaty zaawansowana uprawniające do badania sportowców >23 roku cofnięto z zupełnie niezrozumiałych powodów! A mogły spokojnie jeszcze funkcjonować !! Chciano chronić interes lekarzy specjalistów ! To oczywiście istotna sprawa! Oni kształcili się długo!! Ale likwidacja certyfikatów zaawansowanych wcale ich interesu nie chroni! Tych starszych sportowców nie jest tak dużo! Zdecydowana większość to sportowcy do 23 roku życia! Wystarczyło trochę pomyśleć .... i ustanowić limit na certyfikaty podstawowe w każdym regionie w zależności od lokalnych potrzeb. Zgodę na robienie certyfikatu podstawowego wydawałby konsultant wojewódzki najbardziej zorientowany w potrzebach swojego terenu . To samo można byłoby zrobić z certyfikatami zaawansowanymi. Dawać zgodę tam , gdzie jest taka potrzeba! Proste! A tak ponownie nie ma kto bada podenerwowanych dziwnymi decyzjami sportowców! Aktualne przepisy nie są wcale takie jednoznaczne!! Część lekarzy z certyfikatami bada sportówców > 23 roku życia, bo mówi ,że przepisy pozwalają na to ! Czemu to wszystko ma służyć ? Zapewne nie sportowcom i lekarzom! Więc po co.... ??
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 11:37:50 wysłane przez marjark »
|
|
|
|
|
rem.bal7
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 08, 2011, 13:19:11 » |
|
Rany , to kto tak spartolił sprawę? Nikt na tym nie korzysta kto tak zadecydował ? Chyba nie PZPN?
|
|
|
|
|
|
|
riki.1978
|
|
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 08, 2011, 15:23:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kiks.zak
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 08, 2011, 17:43:58 » |
|
Na 100 % PZPN. On ma takie pomerdane pomysły .
|
|
|
|
|
|
|
ansab1
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 09, 2011, 10:32:54 » |
|
Riki, nie kpij! Powodzenia w robieniu ortopedii! Panowie Sportowcy , to nie wszechmocny PZPN! Lekarze mają swoje stowarzyszenia i organizacje i im podlegają. Nie PZPN-owi!
|
|
|
|
|
|
|
riki.1978
|
|
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 09, 2011, 18:15:02 » |
|