Forum Medicina Sportiva
Październik 10, 2024, 16:03:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Żywienie w Tour de france  (Przeczytany 5646 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« : Wrzesień 11, 2009, 15:22:20 »

Na www.health24 jest bardzo interesujący artykuł o diecie kolarzy tegorocznego wyścigu. Wydatek energetyczny etapu górskiego to średnio ok 10038 kcal i spadek zawartości tkanki tłuszczowej z 7 do 2%. Oznacza to według "zeznań" kolarzy zjedzenie makaronu w ilości łatwej do wyliczenia czyli około 3 kg. Gdzie białko i inne składniki pokarmowe, nawodnienie? Według mnie przy takim wyczynie odżywianie odbywa się dojelitowo. Co na to eksperci pozostali?
Na koniec: zjedzenie 3 kg makaronu = 1-3 godziny, czas przebywania w żołądku drugie tyle. Gdzie sen i regeneracja?
Zapisane
avatar
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 147


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2010, 21:43:39 »

Jak powinno wyglądać dokładnie KOLARSTWO vs dieta i suplementacja ?
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!