Forum Medicina Sportiva
Listopad 24, 2024, 22:17:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Produkty prozdrowotne czy dietetyczne  (Przeczytany 59699 razy)
0 użytkowników i 3 Gości przegląda ten wątek.
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #45 : Marzec 30, 2012, 14:38:22 »

Można, ale nie jest zbyt czasochłonna na te czasy? Nie znam lekarzy, którzy mają czas na zjedzenie kanapki w pracy, a jakby mieli kasze żuć po 300 razy?
Zapisane
rubensik3
Użytkownik
**
Wiadomości: 76


Zobacz profil
« Odpowiedz #46 : Kwiecień 02, 2012, 12:48:43 »

Czy Pani Fizjolog żywienia stosuje się do głoszonych zasad? Czy w myśl zasady ,,szewc bez butów chodzi"?  Mrugnięcie
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #47 : Kwiecień 02, 2012, 16:03:16 »

A jakże. dziś nawet zrobiłam i zjadłam obiad z 2 dań a była to zupa krem z dyni (z moich własnych przetworów), szpinak z czosnkiem, płatkami suszonych pomidorów, bazylią, żurawiną i orzechami nerkowca, 200 g kotlecików z grilla z podudzia indyka i do tego fura makaronu bezglutenowego, ale z jajecznego. Na śniadanie po przebieżkach w śniegu i błocie zjadłam jajecznicę z kiełbasą i niestety niezbyt smaczny, ale krótki w żuciu chlebek ryżowy. Na mieście byłam wściekle głodna, zjadłam więc maślankę z rodzynkami z powodu której mam wyrzuty sumienia bo ...gluten, chociaż w planie miałam zrobić racuchy z jabłkiem. Ja jem bez przerwy i to jest tajemnica szczupłej sylwetki, mojej również. Pozdrawiam przedświątecznie!
Zapisane
rubensik3
Użytkownik
**
Wiadomości: 76


Zobacz profil
« Odpowiedz #48 : Kwiecień 03, 2012, 12:01:56 »

No,no ,sporo tych kalorii! Mnie tak się nie udaje. Organizm zaraz magazynuje w biodrach. A jakiej mąki Pani używa do tych racuchów?
Zapisane
rubensik3
Użytkownik
**
Wiadomości: 76


Zobacz profil
« Odpowiedz #49 : Kwiecień 03, 2012, 14:17:59 »

Pani Izo
A jakiego tłuszczyku używa Pani do smazenia jajecznicy , placków ziemniaczanych czy racuchów?
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 04, 2012, 15:16:04 »

Jajecznicę smażę na maśle, do smażenia używam oliwy albo bio oleju palmowego i słonecznikowego, takiej specjalnej mieszanki do smażenia. Do racuchów używam specjalnej mąki bezglutenowej, ale jest ona dosyć droga, dlatego mieszam ją z mąką kukurydzianą, która jest za to bardzo tania, a zacna i daje wspaniałą barwę racuchom i dodaje sporo białka i składników mineralnych. Mama 87 lat smaży jajecznicę, kotlety wyłącznie na smalcu Smutny własnej roboty. Mam nadzieję, że odziedziczyłam po niej wszystkie geny !
Zapisane
riki.1978
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 305


Zobacz profil
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 06, 2012, 15:38:08 »

 Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Dość tradycyjnie!  Duży uśmiech Wesołych  Świąt i dobrych genów!  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
Zapisane
riki.1978
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 305


Zobacz profil
« Odpowiedz #52 : Kwiecień 10, 2012, 10:41:14 »

 Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Pani Izo pomocy! Głowa pęka, wątroba protestuje...  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
Co robić ?  Duży uśmiech
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #53 : Kwiecień 11, 2012, 16:33:52 »

Spacery i zioła, lepsze będą jednak nalewki ziołowe, piołunówka, ale i orzechówka pomoże.
Zapisane
riki.1978
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 305


Zobacz profil
« Odpowiedz #54 : Kwiecień 12, 2012, 12:24:38 »

 Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech klinem klina ? Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
Zapisane
rubensik3
Użytkownik
**
Wiadomości: 76


Zobacz profil
« Odpowiedz #55 : Kwiecień 20, 2012, 11:24:17 »

Klin to zły pomysł!
Zapisane
messi
Użytkownik
**
Wiadomości: 78


Zobacz profil
« Odpowiedz #56 : Maj 05, 2012, 18:37:52 »

Pani Izo

Jakie mięso jest najzdrowsze?
Drobiowe , czy wieprzowe a może jakieś inne. Uprawiam piłkę nożną -muszę przytyć. Co jest zdrowe i kaloryczne.Co? Co?
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #57 : Maj 06, 2012, 13:49:58 »

Na przytycie, potrzebna jest dieta składająca się z odpowiedniej proporcji białek do węglowodanów. Jeśli mięsa będzie za dużo w diecie, nie przytyjesz, ale będziesz chudł. Trzeba poradzić się specjalisty. Należałoby ustalić dzienne zapotrzebowanie na kalorie, uwzględnić rodzaj wysiłku i opracować jakiś sposób żywienia po którym złapiesz masę mięśniową.
Z mięs najlepsze są chude gatunki mięsa: drób, ryby, chociaż te akurat mogą być tłuste.
Zapisane
Strony: 1 2 3 [4]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!