Iza Czajka
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 30, 2012, 14:38:22 » |
|
Można, ale nie jest zbyt czasochłonna na te czasy? Nie znam lekarzy, którzy mają czas na zjedzenie kanapki w pracy, a jakby mieli kasze żuć po 300 razy?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
rubensik3
Użytkownik
Wiadomości: 76
|
|
« Odpowiedz #46 : Kwiecień 02, 2012, 12:48:43 » |
|
Czy Pani Fizjolog żywienia stosuje się do głoszonych zasad? Czy w myśl zasady ,,szewc bez butów chodzi"?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iza Czajka
|
|
« Odpowiedz #47 : Kwiecień 02, 2012, 16:03:16 » |
|
A jakże. dziś nawet zrobiłam i zjadłam obiad z 2 dań a była to zupa krem z dyni (z moich własnych przetworów), szpinak z czosnkiem, płatkami suszonych pomidorów, bazylią, żurawiną i orzechami nerkowca, 200 g kotlecików z grilla z podudzia indyka i do tego fura makaronu bezglutenowego, ale z jajecznego. Na śniadanie po przebieżkach w śniegu i błocie zjadłam jajecznicę z kiełbasą i niestety niezbyt smaczny, ale krótki w żuciu chlebek ryżowy. Na mieście byłam wściekle głodna, zjadłam więc maślankę z rodzynkami z powodu której mam wyrzuty sumienia bo ...gluten, chociaż w planie miałam zrobić racuchy z jabłkiem. Ja jem bez przerwy i to jest tajemnica szczupłej sylwetki, mojej również. Pozdrawiam przedświątecznie!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
rubensik3
Użytkownik
Wiadomości: 76
|
|
« Odpowiedz #48 : Kwiecień 03, 2012, 12:01:56 » |
|
No,no ,sporo tych kalorii! Mnie tak się nie udaje. Organizm zaraz magazynuje w biodrach. A jakiej mąki Pani używa do tych racuchów?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
rubensik3
Użytkownik
Wiadomości: 76
|
|
« Odpowiedz #49 : Kwiecień 03, 2012, 14:17:59 » |
|
Pani Izo A jakiego tłuszczyku używa Pani do smazenia jajecznicy , placków ziemniaczanych czy racuchów?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iza Czajka
|
|
« Odpowiedz #50 : Kwiecień 04, 2012, 15:16:04 » |
|
Jajecznicę smażę na maśle, do smażenia używam oliwy albo bio oleju palmowego i słonecznikowego, takiej specjalnej mieszanki do smażenia. Do racuchów używam specjalnej mąki bezglutenowej, ale jest ona dosyć droga, dlatego mieszam ją z mąką kukurydzianą, która jest za to bardzo tania, a zacna i daje wspaniałą barwę racuchom i dodaje sporo białka i składników mineralnych. Mama 87 lat smaży jajecznicę, kotlety wyłącznie na smalcu własnej roboty. Mam nadzieję, że odziedziczyłam po niej wszystkie geny !
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
riki.1978
|
|
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 06, 2012, 15:38:08 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
riki.1978
|
|
« Odpowiedz #52 : Kwiecień 10, 2012, 10:41:14 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iza Czajka
|
|
« Odpowiedz #53 : Kwiecień 11, 2012, 16:33:52 » |
|
Spacery i zioła, lepsze będą jednak nalewki ziołowe, piołunówka, ale i orzechówka pomoże.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
riki.1978
|
|
« Odpowiedz #54 : Kwiecień 12, 2012, 12:24:38 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
rubensik3
Użytkownik
Wiadomości: 76
|
|
« Odpowiedz #55 : Kwiecień 20, 2012, 11:24:17 » |
|
Klin to zły pomysł!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
messi
Użytkownik
Wiadomości: 78
|
|
« Odpowiedz #56 : Maj 05, 2012, 18:37:52 » |
|
Pani Izo Jakie mięso jest najzdrowsze? Drobiowe , czy wieprzowe a może jakieś inne. Uprawiam piłkę nożną -muszę przytyć. Co jest zdrowe i kaloryczne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iza Czajka
|
|
« Odpowiedz #57 : Maj 06, 2012, 13:49:58 » |
|
Na przytycie, potrzebna jest dieta składająca się z odpowiedniej proporcji białek do węglowodanów. Jeśli mięsa będzie za dużo w diecie, nie przytyjesz, ale będziesz chudł. Trzeba poradzić się specjalisty. Należałoby ustalić dzienne zapotrzebowanie na kalorie, uwzględnić rodzaj wysiłku i opracować jakiś sposób żywienia po którym złapiesz masę mięśniową. Z mięs najlepsze są chude gatunki mięsa: drób, ryby, chociaż te akurat mogą być tłuste.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|