Forum Medicina Sportiva
Listopad 22, 2024, 08:01:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: mam pytania  (Przeczytany 99544 razy)
0 użytkowników i 4 Gości przegląda ten wątek.
wanskrzy
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 110


Zobacz profil
« Odpowiedz #60 : Kwiecień 27, 2011, 14:02:43 »

Jak często można używac słodzik?
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #61 : Kwiecień 27, 2011, 15:44:34 »

Tak w Polsce sprzedawana jest stewia, dlatego, że UE nie ma badań nad toksycznością. Jest b słodka. aż za bardzo. Z nasion super rośnie. Czy ma działanie prozdrowotne? W naturalnej formie nie da się jej zjeść dużo, może jako ekstrakt w suplemencie. Ale nie są mi znane jakieś cudowne właściwości tego ziela.
Zapisane
wanskrzy
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 110


Zobacz profil
« Odpowiedz #62 : Kwiecień 28, 2011, 08:58:59 »

Pani Izo, co Pani poleca na wzmocnienie włosów , jeżeli wykonane badania tarczycy , poziomu wapnia i żelaza są w normie?
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #63 : Kwiecień 28, 2011, 10:58:09 »

Zależy czy dla kobiety czy mężczyzny. Generalnie suplement przebadany klinicznie oraz 0 glutenu, dużo warzyw, szczególnie kapusty, rzepy, rzodkiewek ( z siarką) i papryki, jarmużu, brokuł (witamina C) dużo białka pochodzącego z chudego mięsa i jajek. Pełnoziarniste produkty ze względu na witaminy z grupy B oraz dużo magnezu, cynku z orzechów i ziaren. Zero stresu, polecam techniki medytacyjne albo spacery. Żadne tam biegania maratonów czy trójbój siłowy, które zużywają witaminy i wywołują stres antyoksydacyjny.
Zapisane
prakorzen
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 185


Zobacz profil
« Odpowiedz #64 : Kwiecień 28, 2011, 16:38:38 »

Wszystko ok! Ale zero stresu? Nieosiągalna sprawa!  Chichot
Zapisane
messi
Użytkownik
**
Wiadomości: 78


Zobacz profil
« Odpowiedz #65 : Kwiecień 29, 2011, 22:07:22 »

Stres to mecz Barcy z Realem Co?
Zapisane
wanskrzy
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 110


Zobacz profil
« Odpowiedz #66 : Maj 02, 2011, 15:30:16 »

Pani Izo
Jakich składników należy przede wszystkim szukać w kremach do twarzy?
Zapisane
prakorzen
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 185


Zobacz profil
« Odpowiedz #67 : Maj 02, 2011, 19:02:07 »

Zwierzaczkom , aby miały piękną sierść  - dodaje się siemienia do pokarmu  Chichot Trzeba się zdrowiej odżywiać, to i cera będzie ładna! Mazidła zewnętrzne to w wiekszości ,,nabijanie w butelkę "  Mrugnięcie
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #68 : Maj 03, 2011, 10:32:29 »

Nie wiem. Od wewnątrz lepiej odżywi się skórę i wbrew pozorom jednym z najważniejszych (obok witamin, tłuszczy i białek) dla niej składników sa bakterie probiotyczne.
Zapisane
wanskrzy
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 110


Zobacz profil
« Odpowiedz #69 : Maj 04, 2011, 12:56:23 »

Pani Izo, co Pani poleca na wzmocnienie włosów , jeżeli wykonane badania tarczycy , poziomu wapnia i żelaza są w normie?
Zapisane
wanskrzy
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 110


Zobacz profil
« Odpowiedz #70 : Maj 04, 2011, 15:16:56 »

I jeszcze
. Pani Izo
Czy lepiej przyjmować zwykłe pestki siemienia kupione w aptece, czy zemleć je przed konsumpcją. Organizm potrafi wydobyć te omega3 z pełnych ziaren?

Zapisane
instytucja
Użytkownik
**
Wiadomości: 63


Zobacz profil
« Odpowiedz #71 : Maj 06, 2011, 10:21:02 »

Który tran jest lepszy norweski , czy ten Omega3 z witaminami?(pora wiosenna)
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #72 : Maj 06, 2011, 14:24:38 »

Lepszy jest tran norweski. Jeśli chodzi o pestki jest szkoła falenicka i otwocka. Ja jakoś nie mam zdania. Nie je sie tego dużo. Polisacharydy osłaniające przewód pokarmowy lepsze są z ziaren całych naparzanych. A siemię liniane zmielone i podprażone nie ma specjalnej mocy leczniczej. Jest przyprawą.
Zapisane
wanskrzy
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 110


Zobacz profil
« Odpowiedz #73 : Maj 08, 2011, 09:00:50 »

Pani Izo
Co Pani sądzi o nowalijkach?
Oko bardzo chciałoby je dodac do posiłku.
Zapisane
Iza Czajka
Zaawansowany użytkownik
****
Wiadomości: 269


Zobacz profil
« Odpowiedz #74 : Maj 08, 2011, 12:09:29 »

Pojęcie nowalijki, straciło na znaczeniu, dlatego że cały rok są dostępne. Rzodkiewki, sałata, pomidory, młoda kapusta, włoszczyzna czy kalarepka. Czy sa bezpieczne, a przede wszystkim smaczne i wartościowe? Jeśli nie pochodzą z upraw ekologicznych, to raczej nie. Szczypiorek niestety może mieś sporo azotanów. Z kolei pomidory i ogórki w naszej strefie klimatycznej rosną na podłożach płynnych, zmnóstwem środków ochrony roślin. Te tanie sprowadzane są z Mołdawii, albo Ukrainy. A to oznacza żywność mało wartościową i niezbyt smaczną. Z kolei pomidory ekologiczne mają wspaniały smak, ale grubą skórę i rozpadający się miąższ i daleko im do smaku tych gruntowych. Nie jest to dobry czas na zieleninę i potraktujmy ją jak przyprawę-niewiele w menu.
Zapisane
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!