trendysport
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #90 : Marzec 16, 2010, 12:58:42 » |
|
odwrotnie przywary z góry są przenoszone w dół i tak się to rozłazi a ryba psuje się od głowy ;Dhehehheh to widac to słychać ;Dto czuć
|
|
|
|
|
|
|
czarlena
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #91 : Marzec 16, 2010, 13:50:26 » |
|
Jak tak patrzę na ten cały syf to zaczyna mnie mdlić i odechciewa się dalej zajmować medycyną sportową. Mam dwie specjalizacje, które przynosza całkiem dobre dochody.Na grzyba mi to? Wczoraj tv podało ,że zmarł kolejny dzieciak na zawodach międzyszkolnych. Był badany? Kolejny dzieciak z wadą serca i ostrą niewydolnością krążęnia? Przecież tak niewiele trzeba by ograniczyć takie tragedie. Czy doktor który być może badał dzieciaka w szatni może spokojnie spać? Ręce opadają.
|
|
|
|
|
|
|
szafran
|
|
« Odpowiedz #92 : Marzec 17, 2010, 00:14:21 » |
|
Medycyna sportowa nie jest dla idealistów!Tu są głównie ci, dla których liczy się mamona.Reszta z chęcią uzdrawiania środowiska, rozwiązywania problemów i różnych bolączek albo niech zmieni nastawienie do rzeczywistości , albo niech stąd szybko wieje. Przypłaci to deprechą jak nic
|
|
|
|
|
|
|
superrewizor
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #93 : Marzec 17, 2010, 11:45:07 » |
|
Coś wam się chyba pomieszało pod wpływem medialnej nagonki na lekarzy Zamierzam zrezygnować z badania sportowców z przyczyn ekonomicznych - to się nie opłaca .Klubów zwyczajnie nie stać na oczekiwany zakres badań . Dla przykładu Ekg w mojej praktyce kosztuje 50 złotych a podstawowa porada lekarska 100 złotych (U kolegi pod Londynem Ekg 40 Funtów podstawowa porada 70 Funtów) NA kongresie w Łodzi Amerykanin podał ,ze u nich nie wykonuje się nawet ekg -pewnie ich nie stać Dla przypomnienia badanie lekarskie obejmuje badanie podmiotowe czyli wywiad ,badanie przedmiotowe zwane fizykalnym a cała reszta to tylko badania dodatkowe I już spytanie zawodnika w szatni o stan zdrowia i przyłożenie słuchawki jest warte około 100 złotych Wniosek: Rynek uzdrowi medycynę sportową w Polsce a lekarze za 20 złotych są już na wymarciu
|
|
|
|
|
|
|
marjark
|
|
« Odpowiedz #94 : Marzec 17, 2010, 14:33:23 » |
|
Co prawda, to pr.awda. To są emeryci
|
|
|
|
|
|
|
gaga.dag7
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #95 : Marzec 17, 2010, 16:05:59 » |
|
Superrewizor, ale ceny masz zaje...... Ekg to zrobić trzeba, ale ci spece od wszystkiego! Po kie licho to?
|
|
|
|
|
|
|
czarlena
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #96 : Marzec 17, 2010, 16:46:40 » |
|
Kurna ! Faktycznie Supervisor ceny masz zaje...... Ja za dorosłych sportowców razem za badaniami lab,ekg i specjalistami biorę 120,00 . Super . Gdzie mieszkają tacy bogaci pacjenci?
|
|
|
|
|
|
|
manhunter
|
|
« Odpowiedz #97 : Marzec 17, 2010, 18:50:05 » |
|
to,w,funtach?
|
|
|
|
|
|
|
b.bobik
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #98 : Marzec 17, 2010, 18:53:57 » |
|
Czarlena ? To po ile u Ciebie biorą specjaliści? U nas poniżej 50 zł. nie schodzą... A poza tym ----to ich nie ma.............
|
|
|
|
|
|
|
superrewizor
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #99 : Marzec 17, 2010, 21:17:48 » |
|
I tu jest pies pogrzebany .Polscy lekarze nie potrafią rozsądnie wycenić własnej pracy. (zjawisko rozprzestrzenia się na cały świat) Co obchodzi sprzedawcę usługi stan majątkowy nabywcy- nie stać -nie kupuje No pewnie im mniej zapłacą doktorowi tym więcej zostanie dla działaczy klubowych.A najciekawsze jest to że większość panów sportowców ma refundowane wydatki z pieniędzy samorządowych lub sponsora Ciekawe czy wiecie ile pobiera sędzia piłki nożnej za mecz np w drugiej lidze?
|
|
|
|
|
|
|
nemo
|
|
« Odpowiedz #100 : Marzec 17, 2010, 21:25:42 » |
|
U nas drugiej ligi nie ma. A ile pobiera w A i B-klasach , w czwartej lidze i w lidze okręgowej?
|
|
|
|
|
|
|
b.bobik
Nowy użytkownik
|
|
« Odpowiedz #101 : Marzec 17, 2010, 21:54:06 » |
|
Nie będziemy się rozdrabniać.Wal Superrewizor ile odpalają sedziemu drugoligowemu za mecz!
|
|
|
|
|
|
|
czarlena
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #102 : Marzec 17, 2010, 22:44:59 » |
|
Czarlena ? To po ile u Ciebie biorą specjaliści? U nas poniżej 50 zł. nie schodzą... A poza tym ----to ich nie ma.............
Ja mam specjalistów u siebie zatrudnionych na ryczałtach (przychodzą 2x w tygodniu na dwie godziny)
|
|
|
|
|
|
|
czarlena
Użytkownik
|
|
« Odpowiedz #103 : Marzec 17, 2010, 22:49:19 » |
|
to,w,funtach?
Nie Manu to w japońskich jenach To i tak lepiej niż płaci NFZ. Nie podpisuję z zasady umów z NFZ. Wyłącznie na refundację recept.
|
|
|
|
|
|
|
manhunter
|
|
« Odpowiedz #104 : Marzec 17, 2010, 23:03:57 » |
|